Svěží citronové řezy

Suroviny:

130 g mandlového či arašídového másla

Také vás může zajímat ...

30 g strouhaného kokosu

50 g sušené syrovátky

60 g ovesné mouky

80 g moučkového cukru

2–3 lžíce vody

na polevu:

1 lžíci citronové kůry

šťávu, vymačkanou ze dvou citronů

1 vejce

120 g moučkového cukru

Postup:

Smícháme ingredience pro podklad, vodu přidáváme postupně a až nakonec. Jestli se směs drobí, přilijeme vody. Směs dáme do vymazaného hlubokého pekáče přibližně 20 x 20 cm a řádně upěchujeme. V kastrůlku smícháme citronovou šťávu, kůru a cukr, přidáme vejce, začneme vařit na středním plameni a mícháme, dokud směs neztuhne. Přidáme cukr podle chuti.

Nalijeme polevu na podklad, přikryjeme fólií a dáme na hodinu vychladit. Pak desert nakrájíme na 16 řezů.

Skladujeme v chladu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...