Můj čas na kafíčko

Tagliatelle s lososem

Suroviny na 4 porce:

400 g těstovin

300 g uzeného lososa

400 ml smetany

50 g másla

5 cl brandy

špetka muškátového oříšku

1 snítka kopru

sůl

pepř

Postup:

Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden