Tagliatelle s lososem

Suroviny na 4 porce:

400 g těstovin

300 g uzeného lososa

400 ml smetany

Také vás může zajímat ...

50 g másla

5 cl brandy

špetka muškátového oříšku

1 snítka kopru

sůl

pepř

Postup:

Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem.

Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí.

Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...