Telecí roláda plněná mletým hovězím

Suroviny na 4 porce:

1 lžička solamylu

2 vejce

250 g mletého hovězího masa

3 lžíce strouhanky

750 g telecího hrudí, či jiného kusu vhodného na roládu

300 ml masového vývaru•

1 cibule

3 lžíce másla

větší hrst čerstvých bylinek

200 ml smetany na vaření

pepř

sůl

Postup:

  1. Telecí maso co nejlépe rozklepeme na rovnoměrný plát, osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme, na kostičky nasekáme, vmícháme ji do mletého masa spolu se strouhankou, vše spojíme vejci, opepříme a osolíme. Na telecí maso nejprve nasypeme nasekané bylinky a na ně navrstvíme masovou směs. Zavineme a svážeme.
  2. Vložíme do pekáče, potřeme máslem a při teplotě 180 °C pečeme asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a ve vypečené šťávě povaříme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl. Dochutíme. Podáváme s bramborem.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...