Moje sladké tajemství

Tradiční beránek

Suroviny:  5 vajec  200 g cukru krupice  200 g hladké mouky  20 g másla  20 g másla na vymazání formy  strouhanka na vysypání formy

Postup: Vejce a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí, poté stáhneme z tepla a stále šleháme, než těsto zchladne na pokojovou teplotu.

Přimícháme prosátou mouku a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy.  Přiklopíme a pečeme 30 minut při 180 °C, poté příkon tepla zmírníme a ještě 20 minut dopečeme při 160 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden