Tradiční farské perníčky

Medové vánoční pečivo hospodyňky připravují po staletí téměř stejně. K vánočním svátkům patří.

Ingredience: 500 g žitné mouky, 250 g hladké mouky, 250 g cukru krupice, 2 vejce, 125 g tuku, 250 g medu, 3 lžíce holandského kakaa, 200 g hořké čokolády, 100 g rozinek, 150 g nasekaných ořechů, 100 g kandovaného ovoce, 5 polévkových lžic rumu, kypřicí prášek do perníku, perníkové koření

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, kakao, vejce, obě mouky a všechny ostatní ingredience. Těsto necháme den odpočinout. Druhý den z něj vyválíme plát silný půl centimetru a vykrájíme z něj libovolné tvary. Perníčky pečeme při 190 °C. Horké potíráme rozšlehaným vajíčkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama