Tradiční koláčky se švestkami

Suroviny:  250 ml mléka  75 g cukru krupice  20 g čerstvého droždí  500 g hladké mouky  2 vejce  70-80 g másla  1 kg švestek  cukr moučka  trocha soli Na drobenku:  60 g másla 60 g cukru krupice  60 g hrubé mouky

Postup:  Do vlahého mléka přidáme trochu cukru a rozdrobíme do něj droždí.

Také vás může zajímat ...

Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbytkem cukru a špetkou soli, přidáme jedno vejce, máslo a nakonec i vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujeme těsto. Necháme jej asi hodinu kynout. Pak těsto rozdělíme na dvanáct stejných dílů, z každého vyválíme kouli a necháme asi 10 minut odpočinout.

Potom z každého dílu uděláme koláč. Přeneseme na plech, znovu promačkáme, abychom vytvořili okraje koláčů. Ty potřeme lehce našlehaným druhým vejcem. Doprostřed koláčů dáme švestky řeznou stranou dolů a posypeme drobenkou získanou smícháním všech na ni potřebných surovin.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podáváme posypané cukrem. Tvarohová náplň: Suroviny:  750 g tvarohu  120 ml smetany  80 g cukru krupice  125 g másla  1 cukr vanilkový  2 bílky  1/2 lžičky citronové kůry  2 lžíce rumu Postup:  Tvaroh vyšleháme s cukrem, smetanou, rumem, máslem nebo také citronovou kůrou.

Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...