Tradiční marokánky

Vyzkoušejte náš recept na tradiční a rychlé marokánky, které zvládnete raz dva a zaručeně si na nich vy i vaši blízcí pochutnáte.

Ingredience: 250 ml mléka, 40 g másla, 160 g práškového cukru, 30 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 150 g nahrubo nasekaných ořechů, hrst rozinek, hrst kandovaného ovoce, nakrájeného na malé kousky

Postup: Mléko, máslo, práškový cukr, hladkou mouku a vanilkový cukr smíchejte v kastrůlku a mírně povařte. Až poté přidejte rozinky, ořechy a kandované ovoce. Míchejte vařečkou do zhoustnutí.

Na vymazaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem klaďte hrudky a vytvarujte lžící placičky. Ve středně vyhřáté troubě pečte při 180 stupních zhruba 10 minut.

Hotové marokánky by měly být pevné a zlatavé. Po vychladnutí můžete rozehřát na másle čokoládu a buď je v ní celé obalit nebo jen vrchní část.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama