Tradiční vepřový sulc

Ingredience: 3 vepřové nožičky, 250 g vepřového plecka, 2 cibule, 2 mrkve, 1 menší celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nové koření, 10 kuliček pepře, 2 až 3 kyselé okurky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 vařená vejce natvrdo, 80 ml 8% octa, sůl, mletý pepř

Postup: Nožičky pečlivě očistíme a dáme vařit. Do hrnce přidáme nové koření, bobkové listy a pepř vcelku. Přivedeme je k varu a vaříme asi tak 50 minut, pak sebereme pěnu. Přidáme plecko, 1 oloupanou cibuli vcelku a vaříme další hodinu. Když se nožičky se rozpadají a plecko je měkké, přecedíme vývar do čistého hrnce.

Také vás může zajímat ...

Maso necháme vychladnout a potom nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj na malé kostičky nakrájený celer s mrkví a vaříme zeleninu do změknutí. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do vývaru v okamžiku, kdy ho stahujeme z plotny, aby se jen spařila.

Hrášek a kyselé okurky scedíme. Okurky nakrájíme na kostičky a společně s masem je vmícháme do vývaru. Přidáme ocet, podle chuti dosolíme a můžeme i trošku připepřit. Sulc nalijeme do misek, vložíme do nich na čtvrtinky nakrájená vejce a necháme v chladničce ztuhnout do druhého dne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...