Vegetariánské hamburgery

Připravte si ke svačině nebo na výlet zdravou alternativu chleba s řízkem.

Příprava: 25 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 4 porce

– 100 g červené loupané čočky

– 100 g nastrouhané dýňové dužiny

– 1 vejce

– 3 lžíce kukuřičné strouhanky

– sůl

– sušené oregano

– sušený česnek

– olej na smažení

– 4 celozrnné bulky

– 4 listy ledového salátu

– rajče

Postup

1. Čočku nechte přes noc namáčet. Vodu slijte a čočku uvařte doměkka.

2. Dýňovou dužinu orestujte na pánvi. Smíchejte s čočkou a vejcem. Osolte, ochuťte kořením a dohustěte strouhankou. Rukama tvarujte karbanátky a opečte je z obou stran na trošce oleje.

3. Bulky rozkrojte a naplňte karbanátky, salátem a rajčetem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...