Vepřové plněné švestkami a zelím

Postup: Maso rozkrájíme na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojíme a rozložíme jako knihu, a to z obou stran.

Také vás může zajímat ...

Nahoře uprostřed zbyde pruh kůže. Tu nakrájíme na 1cm kostičky. Posypeme 2 lžícemi soli a necháme 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.  Rozehřejeme lžíci oleje ve velké pánvi. Přidáme cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékáme dozlatova.

Do mixéru dáme švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Promixujeme.  Předehřejeme troubu na 220 °C. Setřeme sůl z masa a otočíme ho kůží dolů, potřeme ho nádivkou.

Zarolujeme a upevníme párátky. Potřeme kůži lžící oleje a posolíme.  Maso položíme na pečicí mřížku nad plech a pečeme 25 minut. Stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme další 2–3 hodiny, až bude měkké.  Zatímco se maso peče, dáme zelí, řepu a snítky tymiánu do pekáče.

Pokapeme olejem, osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vínem. Pečeme 40–50 minut až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájíme a podáváme s upečeným zelím a řepou..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...