Moje sladké tajemství

Vydatné halušky se zelím

Suroviny:  800 g syrových brambor  250 g hladké mouky  1 vejce  30 g sádla  100 g špeku  200 g cibule  500 g kysaného zelí  hrst čerstvé petrželky  špetka soli

Postup:  Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme.

Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povaříme, scedíme a promícháme s trochou sádla.

Špek nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Špek vypečeme, osmahneme na něm cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí, prohřejeme a nakonec smícháme s vařenými noky a jemně sekanou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden