Zásady pro výrobu domácích paštik

Paštika je přesně ten typ jídla, kterým uchvátíme své hosty, aniž bychom schvátili sebe. Možná vám její příprava bude připadat složitá, ale jen do té doby, než se do toho pustíme poprvé. Při výrobě paštik musíme dbát na to, aby základní hmota byla velmi jemně umletá.

Proto maso, játra, slaninu vždy třikrát umeleme na masovém strojku přes co nejjemnější „kolečko“, nebo vše vyšleháme na mixéru. Paštikovou směs pak plníme do ohnivzdorné misky s poklicí nebo do širší zavařovací sklenice.

Také vás může zajímat ...

Tvořítka před vložením paštikové hmoty vymažeme sádlem nebo vyložíme tenkými plátky slaniny. Po naplnění klademe na povrch paštikové směsi také plátek slaniny. Tvořítka (misky, sklenice) dobře uzavřeme, aby při vaření nevnikala dovnitř voda.

Paštikovou směs pečeme nebo vaříme ve vodní lázni nebo sterilujeme. Vaříme při teplotě 75 – 85°C 1 ½ hodiny. Uvařenou nebo sterilovanou paštiku necháme dobře vychladnout a uložíme do chladné místnosti.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...