Amarouny podle Dády Patrasové

Pamatujete si ještě na amarouny, které připravovala nejen sličná Dáda Patrasová ve skvělém seriálu Návštěvníci?

Ingredience: 500 g červeného hroznového vína nebo lesního ovoce, 1 lžička cukru, 200 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 50 ml červeného vína, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku, plátek másla, 20 plátků želatiny nebo 5 sáčků želatinového prášku, čerstvý a kandovaný zázvor

Postup: Do oslazené vody dáme vařit asi tak na 30 minut hroznové víno nebo lesní ovoce. Nalijeme smetanu do kastrolku, přidáme vytřená semínka z vanilkového lusku, pokud nemáme, nahradíme ho několika kapkami vanilkového aroma nebo vanilinovým cukrem. Se 2 až 3 lžícemi cukru necháme pomalu svařovat na dostatečně hustou omáčku.

Rozvařené hrozny, popřípadě ovoce, přecedíme do kastrolku, přidáme červené víno, dochutíme cukrem a přidáme velkou lžíci vanilkového pudinkového prášku, plátek másla a želatinu. Vše za tepla rozmícháme do hladka Do skleniček nalijeme trochu vanilkové omáčky, necháme ji vychladnout a přelijeme amarouny.

Necháme zatuhnout a dozdobíme ovocem, ale pokud děláme amarouny z hroznového vína, přidáme kandovaný zázvor, který si připravíme následujícím způsobem. Zázvor nakrájíme na tenké plátky, vložíme do cukrového rozvaru a necháme odvařit vodu.

Musí vzniknout hustý sirup se zázvorovými plátky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama