Bramborová tortilla

Suroviny na 4 porce:

400g brambor

4 velké cibule

7–8 vajec (podle velikosti)

Také vás může zajímat ...

4–5 lžic mléka

0,25 l olivového nebo slunečnicového oleje

sůl

Příprava:

Brambory a cibuli a nakrájíme na kostičky. Vložíme do nepřilnavé pánve a přilijeme olej tak, aby téměř zalil brambory. Osolíme (aby sůl zůstala na bramborách, ne v oleji). Na mírném ohni dusíme asi 15–20 min, dokud brambory nezměknou. Odstavíme z ohně, slijeme olej a na kuchyňském papíru necháme brambory okapat.

Okapaný a zbylý olej z pánve uložíme stranou, lze jej znovu použít.

Umícháme vejce s mlékem (mléko dělá tortillu jemnější a nadýchanější). Brambory dáme zpět na pánev, na mírném ohni zahřejeme, přidáme vejce a opatrně mícháme, dokud nezačnou houstnout (jako míchaná). Když jsou vejce dole dostatečně hutná, za pomoci velkého talíře či další pánve tortillu otočíme a pečeme z druhé strany – už jen na mírném ohni, aby se nepřipálila.

Tortillu otočíme ještě několikrát, aby se upekla dozlatova.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...