Moje sladké tajemství

Bratislavské rožky

Suroviny:  450 g polohrubé mouky  60 g práškového cukru  2 žloutky  1 vejce  400 g hladké mouky  sůl  25 g droždí  200 ml mléka Ořechová náplň:  150 g mletých ořechů  50 g piškotových drobků  40 g medu  60 g práškového cukru  1 balíček vanilkového cukru  100 ml smetany nebo mléka

Postup: Máslo s cukrem mícháme do zpěnění. Přidáme žloutky, celé vejce a vše ještě chvíli mícháme. Přidáme polohrubou mouku, sůl a v mléce vzešlé droždí. Dobře vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě.  Mezitím si připravíme náplň.

Mleté ořechy smícháme s piškotovými drobky, přidáme rozpuštěný med, práškový cukr, vanilkový cukr, smetanu nebo mléko a dobře zamícháme. Vykynuté těsto rozválíme na moukou vysypaném vále. Rozkrájíme na čtverce a naplníme ořechovou náplní.
Naplněné čtverečky zkroutíme do tvarů rohlíků a ještě necháme kynout. Po vykynutí rohlíčky ukládáme na vymaštěný pečicí plech. Potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě 15 – 20 minut..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden