Můj kousek štěstí

Čerstvé jarní závitky

Protože se nesmaží a jsou plné zeleniny,  můžete si je klidně dát, i když držíte dietu.

Potřebujete:

600 g zeleniny (mrkev, okurka, cuketa a čínské zelí nakrájené na proužky), 1 malou konzervu sterilované kukuřice, 4 jarní cibulky (nakrájené na tenké proužky), 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo vietnamské bazalky či máty, 1 lžíci sezamového oleje, 3 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžičku rybí omáčky, 1 lžičku hnědého třtinového cukru, 18 kulatých plátků rýžového papíru, 300 g mražených krevet (nemusí být), sladkou thajskou chilli omáčku, sůl

Postup:


  1. V míse dobře smíchejte zeleninu, rybí a ústřicovou omáčku, cukr a sezamový olej. Krevety propláchněte vroucí vodou a nechte okapat.

  2. Plát rýžového papíru namočte na několik vteřin do vlažné vody. Když změkne, vyndejte ho na stůl navršte na něj hromádku zeleniny. Na zeleninu položte krevety, posypte vše bylinkami a závitek zabalte.

  3. Hotové závitky namáčejnte v sojové omáčce s vodou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden