Moje sladké tajemství

5 bylinek pro vaši krásu

Jaké přírodní rostlinky vás udělají svěží a přitažlivou? Použijte čerstvé lístky, ale i ty sušené!

Nevíte, jaké bylinky jsou dobré pro vaši pokožku a pocit spokojenosti? Přinášíme vám ty nejlepší léčivé rostlinky, které jsou pro tělo doslova elixírem mládí a dlouhověkosti. Zkusíte to?

Rozmarýn
Pokud máte čerstvé stvoly, je dobré je přidávat do hydratačních krémů. Pokud máte sušený rozmarýn, nadrolte ho do domácí koupelnové vody. Nejen že krásně voní, ale pokožce dodává určitý filtr, skrze který se špína do pokožky hůře dostává.

Máta
Použijte citrónovou mátu, ta obsahuje vyšší podíl vitamínu C, tedy dodává pokožce jeden z důležitých prvků, díky kterým si udržuje svůj pravidelný vzhled bez drobných vrásek a černých teček. Přidávejte tuto mátu do pleťových vodiček.

Štiplavé kořínky
Řeč je o zázvoru. V pečování o krásu má významnou roli, především díky svým vitamínům E, C a B. Kořen vždy důkladně rozmačkejte. Takovouto kašičku přidávejte do hydratačních masek nebo i do napuštěné vody během koupání.

Pálivý polibek
Máte povolenou kůži a nedrží svůj pevný vzhled? Sáhněte po sušených a kvalitních chilli papričkách! Z padesáti gramů a lžíce olivového oleje umixujte hustější kašičku. Tu přidávejte do krémů, pleťových vodiček i masek na tělo či obličej. Pálení pleť přírodně posiluje a zabraňuje jejímu povislému vzhledu.

Chilli nemusíte nutně jen přidávat do jídla.

Květ růže
Otrhejte si kvítky z růží a naložte si je na týden do 100 mililitrů vody s třemi lžičkami cukru. Vytvoříte si tak kožní přírodní vodičku, kterou lze přidávat do krémů, koupelí, ale i ji samostatně nanášet na drobné popáleniny, svědění či otoky.

Stévie
Jedná se o přírodní sladidlo s vysokým poměrem sacharidů! Cukr jako takový je pro tělo jedovatý, což v případě této zelené rostlinky neplatí! Nasekejte si 100 gramů a naložte na tři dny do vody. Vzniklou emulzí si potírejte obličej. Cukr obohacuje pokožku.

Artyčok
Jeden plod této zeleniny rozkrájejte na malé kousky a ve 300 mililitrech vody ho na mírném plameni rozvařte na kašičku. Po vychladnutí ho přidávejte do domácích mýdel nebo šamponů. Artyčoky mají revitalizující účinky na pleť i vlasy. A dnes už se dají v pohodě sehnat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden