Ananasové cake pops Dany Morávkové   

Tohle cukroví v podobě dortíků na špejli dodá vaší vánoční tabuli moderní švih.   

Potřebujete:

3 čokoládové tatranky, 6 piškotů, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 100 g kompotovaného ananasu, 2 lžíce rumu nebo lžičku rumové tresti, 2 lžíce balení čokoládové polevy (mléčná, hořká nebo bílá)

Na zdobení:

mletý kokos, cukrové zdobení, mleté oříšky

Postup

1. Ananas nechte okapat a nasekejte ho nebo namelte na hodně drobné kousíčky. Tatranky a piškoty nastrouhejte nebo rozdrťte v robotu.

2. Přidejte změklé, na kousky nakrájené máslo, rum nebo rumovou tresť a šťávu okapanou z ananasu. Z ingrediencí vypracujte rukama soudržnou hmotu a podle chuti ji doslaďte. Zabalte ji do potravinářské fólie a alespoň na 30 minut vložte do chladničky.

3. Ze ztuhlé hmoty můžete tvarovat buď válečky nebo kuličky. Kuličky napichujte na špejle. Vytvarované cukroví namáčejte v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobte je podle svého vkusu.

.

reklama
reklama

Komentáře