Bylinková jarní kuřátka s pečeným česnekem

Suroviny:  2 jarní kuřátka  12 šalotek  300 g malých brambor  1 palice česneku a 2 stroužky zvlášť  oblíbené bylinky (například šalvěj a tymián)  1/2 chemicky neošetřeného citronu  čerstvou petržel  olivový olej  sůl, pepř

Postup: Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Očištěná kuřátka pomažeme zvenku i zevnitř směsí nasekaných bylinek (trochu si necháme stranou na brambory), soli, pepře a oleje. Dovnitř ještě vložíme po plátku citronu a nahrubo nakrájeném stroužku česneku.

Brambůrky pořádně odrhneme, šalotky oloupeme a spolu s neoloupanou palicí česneku vcelku promícháme s trochou oleje, zbylými bylinkami, solí a pepřem. Zeleninu vložíme do pekáčku, navrch dáme kuřátka a na každé položíme dva plátky citronu.

Pečeme asi hodinu, nebo dokud není maso měkké. Kdyby se kůrčička pekla moc rychle, přikryjeme celý plech víkem nebo alobalem a sundáme ho až na posledních 10 minut. Podáváme posypané nasekanou petrželí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden