Bylinkové brambory

Voňavé zapečené brambory se sýrem a směsí bylinek představují vynikající a zdravou večeři.

Suroviny na 4 porce - 12 nových brambor - 100 g čedaru - olivový olej - 2 lžíce nasekané petrželky - 6 snítek tymiánu - 2 snítky rozmarýnu - 3 snítky šalvěje - 4 stroužky česneku - sůl, pepř

Postup

1. Brambory dobře očistěte a překrojte. Vložte je spolu s nakrájeným česnekem do vroucí osolené vody a povařte asi 7 minut. Sceďte a nechte okapat.

2. V misce smíchejte nakrájené bylinky s 50 g nastrouhaného sýru. Povařené brambory v této směsi obalte a pak je zprudka opečte ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji.

3. Brambory přendejte do pekáčku, posypte je zbylým sýrem a pokapejte olivovým olejem. Pekáček přiklopte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Pak odkryjte a dopečte dozlatova.

reklama
reklama