Můj kousek štěstí

Bylinkové houstičky

Čerstvě upečené domácí housky s vůní bylinek jsou prostě neodolatelné. Na ošatce vám nejspíš dlouho nevydrží.

Potřebujete:

✿ 250 g hladké mouky
✿ 180 g polohrubé mouky
✿ 1 sušené droždí
✿ 1 lžičku soli
✿ 1 lžičku cukru
✿ špetku pepře
✿ čerstvé bylinky (petrželka, pažitka...)
✿ 1 lžíci oleje
✿ 250 ml vlažné vody
✿ 1 vejce
✿ 50 g strouhaného sýru

1. Smíchejte obě mouky, přidejte droždí, cukr, sůl, pepř, jemně nasekané bylinky, olej a vlažnou vodu. Vypracujte těsto, které nechte kynout na teplém místě dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Těsto rozválejte na válu posypaném hladkou moukou, poté tvořte bochánky, které poklaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3. Nožem bochánky lehce nařízněte, potřete je rozšlehaným vejcem a posypejte nasekanými bylinkami. Pečte je v troubě při 190 °C, dokud nezezlátnou. Asi 10 minut před vytažením je můžete ještě lehce posypat sýrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden