Moje šťastná hvězda

Chilli červená omáčka s kuřecím masem

V Thajsku se do tohoto pokrmu přidává kokosové mléko, ale i se smetanou je pokrm výtečný a přece jen o něco levnější.


Suroviny:


2 kuřecí prsa


1 velká cibule


1 velká červená paprika


100 g nakrájeného čerstvého ananasu


rostlinný olej


2 čerstvé chilli papričky


2 lžíce červené kari pasty (seženete ji ve vietnamských večerkách nebo na internetu)


200 ml smetany ke šlehání


Postup:


Na oleji si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte kari pastu. Restujte tři až pět minut. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opět restujte pár minut. Nakonec do pánve vhoďte na plátky nakrájený česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájený ananas.


Dobře promíchejte a chvíli nechte promíchat chutě.  Pokrm dochuťte chilli papričkou a vmíchejte smetanu.  Nechte deset minut prohřát a podávejte s rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden