Chřestový krém

Suroviny na 4 porce:

400 g odřezků z chřestu (stonky, slupky)

8 stonků celého chřestu

80 g másla

2 lžíce mouky

1 l zeleninového vývaru

250 ml smetany ke šlehání

bílý pepř, sůl

Postup:

Z chřestu odřízneme hlavičky, zbylé stonky nakrájíme na špalíčky včetně dřevnatých konců. Na rozpuštěném másle orestujeme špalíčky chřestu, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 20-30 minut. Poté rozmixujeme, přecedíme přes hustý cedník, přidáme hlavičky chřestu a krátce povaříme. Podáváme s bylinkou, např. kerblíkem, doplnit můžeme např. osmaženým sezamem.

reklama
reklama

Komentáře