Můj čas na kafíčko

Čím byl Petr Hapka starší, tím mladší byly jeho milenky!

Můj čas na kafíčko

„Nerozumím ženám. Myslím, že jim nerozumí vůbec nikdo. Ani psychiatři, ani muži.“

Dovedl složit neuvěřitelně krásné melodie i písničky. Tajemství bohéma Petra Hapky (+70) spočívalo v tom, že jeho velkou inspirací byly ženy. Nevzdal se jich skoro ani na smrtelném lůžku.

Už od školních let měl Petr Hapka (+70) obrácený životní rytmus, kdy žil více po nocích než ve dne. Vysvětloval to tím, že jeho maminka byla v době, kdy ho čekala, zpěvačkou v nočním baru.

„Takže já jsem byl v bříšku a neustále jsem kolem slyšel hudbu a chodila domů kolem páté šesté hodiny ranní. A mně to nějak zůstalo,“ řekl v jednom rozhovoru.

Lov na ženy míval nechtěné následky

Právě matka chtěla mít z Petra muzikanta. Nutila ho, aby denně cvičil na klavír a později i na violu. Dvě hodiny cvičení denně byly pro osmiletého kluka náročné. „Možná, že to bylo k něčemu dobré,“ vzpomínal skladatel, „poněvadž jsem se naučil podvádět a improvizovat ve stylu etud a číst si přitom.“ Přál si být

Zbývá vám 79% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden