Čokoládový dezert s řepou

Červenou řepu můžete použít i do moučníku – jak vařenou čerstvou, tak i běžnou nakládanou.

Potřebujete:

1 velkou řepu, 200 g hladké mouky, špetku soli, 100 g kakaa, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky jedlé sody, 250 g třtinového cukru, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 200 ml slunečnicového oleje, 100 g tmavé čokolády, šlehačku či zakysanou smetanu

Postup:


  1. Uvařenou řepu nakrájejte na kousky a rozmixujte. Přidejte mouku, kypřicí prášek, sůl, kakao, jedlou sodu, cukr, vanilkový extrakt a vejce a vše znovu rozmixujte. Do hladké směsi pak za stálého mixování pramínkem přilévejte olej. Nakonec jemně vmíchejte čokoládu nalámanou na kousíčky.

  2. Formu vyložte pečicím papírem, nalijte těsto a pečte asi hodinu v troubě zahřáté na 180 °C. Upečený dezert nechte asi 10 minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku.

  3. Podávejte nakrájené na kousky a ozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou..

reklama
reklama

Komentáře