Moje šťastná hvězda

Dračí paštika plněná švestkami

Dračí paštika Pavla Vítka je právem vyhlášená široko daleko.

Ingredience: 500 g zvěřiny, 500 g vepřového boku, 50 g másla, 1 větší cibule, pepř, bobkový list, 500 g slaniny, 150 g sušených švestek, 100 g vlašských nebo pekanových ořechů, zavařené brusinky nebo jeřabiny či červený rybíz, 2 dcl sladkého bílého vína, 2 vejce, 2 cl hruškovice

Postup: Maso nakrájíme asi na 4 cm velké kostky. Osmahneme je na másle v litinovém hrnci nebo pánvi. Až když se maso zatáhne, osolíme je, přikryjeme a necháme dusit. Když se tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, podlijeme je vínem. Dusíme, dokud se víno neodpaří, pak necháme vychladnout.

Připravíme si malý pekáček, který vyložíme plátky slaniny. Rozmístíme bobkové listy. Nakrájíme sušené švestky a ořechy. Vychladlé maso pomeleme na mlýnku a přidáme cibuli. Do pomletého masa přidáme vejce, švestky, ořechy, tři lžičky zavařených brusinek, tři lžičky rybízové marmelády, mletý pepř, sůl a hruškovici. Směs vložíme do pekáčku, seshora zakryjeme zbylými plátky slaniny. Při teplotě cca 175 °C pečeme ve vodní lázni asi jeden a půl hodiny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden