Drůbeží rizoto

Příprava: 50 min. Cena za 1 porci: 17 Kč

Suroviny na 6 porcí:

● 6 kuřecích křídel

● směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

● 1 velká cibule

● 1 lžíce sladké mleté papriky

● 1 lžička čubrice (bulharské koření)

● 1 lžíce sójové omáčky

● podle chuti sůl

● čerstvě mletý pepř

● olej

● různé sušené houby (nejsou nezbytně nutné)

● 2,5 hrnku dlouhozrnné rýže

Příprava:

1. Masovou směs můžeme připravit v papiňáku. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme celá křídla, zasypeme je kořením, promícháme, přidáme zeleninu a sušené houby. Osolíme, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené asi 2 cm nad obsah. Uzavřeme a od začátku syčení papiňáku dusíme 15 minut. Pak necháme hrnec vychladnout.

2. Mezitím několikrát propláchneme rýži teplou vodou a přendáme ji do pekáče. Z papiňáku vyndáme křídla a zeleninu a včetně tekutiny vše vlijeme k rýži. Obereme maso a nakrájíme ho nadrobno. Přidáme do pekáče a přilijeme 2 lžíce sójovky. Vše dobře promícháme a přiklopíme.

3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Poté odkryjeme, promícháme a necháme dopéct ještě asi 10–15 minut.

reklama
reklama

Komentáře