Dýňový páj

Suroviny:


  • 500 g dýně

  • 300 g hladké mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • špetka soli, muškátového oříšku, nového koření a mletého hřebíčku

  • ½ lžičky skořice

  • 2 lžíce oleje

  • 200 g cukru krupice

  • 1 vanilkový cukr

  • 100 g nesolených pistácií


Postup:

Očištěnou dýni pokrájíme na kousky a podlitou trochou vody ji podusíme doměkka a pak rozmixujeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, solí a kořením. Vejce prošleháme s olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme dýni a pistáciové ořechy. Obě směsi spojíme a nalijeme do formy. Pečeme 50–60 minut, záleží na výšce koláče.

reklama

Komentáře