Můj kousek štěstí

Francouzská kuchyně - Bujabéza

Potřebujete

Půl kila mořských ryb a plodů, 50 ml olivového oleje, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, půl bulvy fenyklu, 2 rajčata, bobkový list, tymián, petrželku, bazalku, svazek tymiánu, svazek bazalky, špetku šafránu, mořskou sůl, pepř

Postup

1. Z ryb vykrájejte maso, kosti a hlavy uchovejte. Maso dejte do misky, posypejte nasekaným tymiánem a bazalkou, zalijte 25 mililitry oleje, promíchejte a dejte odležet do chladničky.

2. Nakrájejte zeleninu. Cibuli na větší kousky, česnek nadrobno, pórek na kolečka, fenykl na plátky, rajčata na kostičky

3. Na zbylém oleji zpěňte cibuli a pórek. Přidejte česnek, fenykl, zbytky a hlavy z ryb a vše osmahněte. Pak přidejte rajčata, koření a šafrán.

4. Vše zalijte litrem vody, přiveďte k varu a prudce vařte 5 minut. Pak stáhněte plamen, seberte pěnu a zvolna vařte hodinu.

5. Vše přeceďte, vývar osolte a opepřete, přiveďte k varu a dejte do něj vařit rybí maso a mořské plody. Po 10 minutách je polévka hotová.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden