Můj čas na kafíčko

Francouzské brambory

Do tohoto pokrmu můžete zapracovat různé druhy zeleniny i bylinek. Základem jsou brambory a vejce, ke kterým můžete přidat i strouhaný sýr z lednice, jenž už nemá jiné využití.

Ingredience: 4 porce

● 800 g den předem uvařených brambor ve slupce
● 1 červená paprika
● hrst žampionů
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● 5 vajec
● 100 g eidamu
● sůl
● pepř
● olej
● 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi nechte rozpustit trochu oleje. Opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou papriku a nakonec na kousky nakrájené žampiony. Vše opečte, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou petrželku.

Zapékací mísu vymažte olejem. Dejte do ní brambory, směs z pánve a vše dobře promíchejte. Vejce vyklepněte do misky. Prošlehejte je, přidejte sýr, sůl a pepř. Promíchejte a nalejte na směs v pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 35 minut.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden