Frankfurtská polévka s párkem

Suroviny:

5 nožiček frankfurtských párků

1 větší cibule

2 lžíce sádla

3 větší brambory

3 lžičky sladké mleté papriky

70 g hladké mouky

sůl

pepř

česnek

petrželová nať

Postup:

Na sádle restujte dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidejte hladkou mouku a osmažte ji. Hrnec poté odstavte z přímého ohně a vmíchejte sladkou papriku.

Vzniklou červenou zásmažku zalijte vodou, cca 1,5–2 l, můžete použít i vývar. Nyní za občasného míchání provařujte 30 minut.

Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložte do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařte na mírném ohni po dobu 30 minut.

Poté přidejte pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provařte 30 minut. Dochuťte utřeným česnekem, pepřem, solí a nasekanou petrželovou natí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden