Moje šťastná hvězda

Grilovaná zelenina s dresinkem

Léto se nám pomalu, ale jistě blíží a s ním i období grilování. Máme pro vás tip na dobré a levné jídlo, které vás jednoznačně nadchne. 


Ingredience:


chřest


čekanka


cuketa


paprika


rajčata


česnek


houby


olivový olej


citronová šťáva


petrželka


bazalka


rozmarýn


sůl, pepř


jarní cibulka


červená chilli paprička


zelená chilli paprička


DRESINK:


česnek


2 žloutky


citronová šťáva


olivový olej


sůl


Postup:


Připravte si gril, který si můžete rovnou rozpálit. Celou paličku česneku rozkrojte napůl. Připravte si alobal, na který nasypejte sůl a pokapejte ho olivovým olejem. Potom na něj rozložte česnek rozkrojenou částí dolů, zabalte a dejte péct na gril.


Z chřestu odkrojte tvrdé konce, čekanku rozkrojte napůl, papriku zbavte jádřince a rozčtvrťte. Cuketu nakrájejte na plátky a rajčata rozpulte. Všechnu zeleninu osolte a opepřete a vložte spolu s houbami na gril.


Na dno mísy nasypejte sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Orestovanou zeleninu obalte ve směsi, kterou jste si připravili v míse.


Teď si připravte dresink. Z grilu vyndejte upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupejte a spolu s olivovým olejem a solí rozmělněte v hmoždíři. Pak utřený česnek přendejte do mísy a přidejte k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilévejte olivový olej a vyšlehajte dresink.


Ke grilované zelenině si připravte ještě čerstvou zeleninu. Nakrájejte papriky, rajčata, jarní cibulku, přidejte nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promíchejte v míse. Letní grilovací sezona může vesele začít. Dobrou chuť.


Nemáte venkovní gril? Nevadí!


Tohle jídlo můžete samozřejmě připravit i doma v troubě, jen nebude mít tu specifickou zauzenou vůni. Balíčky se zeleninou můžete péct v troubě předehřáté na 180 stupňů, ke konci pečení je otevřete a nechte zapéct dohněda. Pro jistotu umístěte pod mřížku pekáček na šťávu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden