Grilované kalamáry s bylinkami

Říká se jim lignje na žaru a nesmějí chybět na jídelním lístku žádné chorvatské konoby neboli restaurace. Navíc je máte hotové za pár minut.


Suroviny: 


350 g čerstvých kalamárů


šťáva z jednoho citronu


2 dcl suchého bílého vína


100 g konzervované kukuřice


150 g konzervovaného hrášku


kvalitní olivový olej


sůl, pepř


čerstvé bylinky na ozdobu


2 stroužky česneku


Postup:


Kalamáry omyjte a utěrkou osušte. Česnek oloupejte a prolisujte. Přidejte k němu tři lžíce olivového oleje, sůl, pepř, citronovou šťávu a bílé víno.


Kalamáry naložte do marinády a nechte je odležet alespoň jednu hodinu. Nyní můžete kalamáry ogrilovat. Z každé strany postačí dvě minuty. Podávejte je s hráškem, kukuřicí a citronovou šťávou. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden