Guláš s bramborem a mrkví

Tenhle guláš můžete připravit i z vepřového masa, doba přípravy se tak zkrátí.

Potřebujete:

✿ 600 g hovězí kližky

✿ 2–3 lžíce vepřového sádla

✿ 4 cibule

✿ 5 stroužků česneku

✿ 1 lžíci sladké mleté papriky

✿ 1 lžičku mleté pálivé papriky

✿ 1 lžíci rajčatového protlaku

✿ 2 mrkve

✿ 5 brambor

✿ sůl, pepř

✿ petrželku

1) Maso nakrájejte na kostky. V kastrolu zpěňte na rozehřátém sádle nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso a zprudka ho za stálého míchání ze všech stran opečte, až se zatáhne. Chvíli ještě opékejte na mírnějším ohni, dokud se šťáva nevydusí.

2) Maso osolte, odstavte z ohně a vmíchejte obě mleté papriky, přidejte protlak a podlijte trochou vody, vraťte na oheň a pod poklicí duste doměkka.

3) Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev a duste asi 20 minut doměkka. Nakonec dochuťte solí a pepřem a podávejte s čerstvou petrželkou a třeba i s pečivem nebo chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden