Můj čas na kafíčko

Hebké pohlazení pro vaše ruce

Ruce jsou vystaveny mnoha nepříznivým vlivům, které poškozují pokožku i nehty. Jak je ochránit a dodat jim zdraví a krásu?

Olejová lázeň

Unavené a polámané nehty pomůže uzdravit pravidelná olejová koupel. Jednoduše ji připravíte smícháním 200 ml nahřátého olivového oleje se lžičkou citronové šťávy.

Do posilující směsi můžete přidat i mandlový nebo kokosový olej či lžičku medu. Ponořte ruce do koupele a setrvejte 15 minut. Opakujte lázeň alespoň 2krát týdně.

Parafínový zábal

Po parafínové kúře jsou ruce hladké a zbavené odumřelých buněk i suchých šupinek kůže. Před samotným zábalem se ruce vydezinfikují, aplikuje se peeling a teprve poté se ruce ponoří do lázně s teplým parafínem. Vosk okamžitě přilne na pokožku.

Ruce se zabalí do plastikových a speciálních froté rukaviček a vosk se nechá přibližně 30 minut působit. Pak se parafín z pokožky stáhne a nanese se výživný krém. I když si lze udělat parafínový zábal doma, je lepší obrátit se na kosmetický salon.

Cukrový peeling

Při pravidelném používání peelingu se pokožka vyhlazuje, je zdravější, mladistvější a pevnější. Smíchejte šálek třtinového cukru s půl šálkem oleje (mandlový, z hroznových jader, meruňkový) a deseti kapkami esenciálního oleje (levandulový, rozmarýnový).

Peeling provádějte krouživými pohyby pomocí prstů na vyčištěnou a navlhčenou pokožku po dobu asi 5 minut. Poté smyjte a ruce namažte hydratačním krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden