Moje chvilka pohody

Hledejte chlapa, ne ideál

Může se stát, že kdo chce maximum, nedostane vůbec nic. To platí i ve vztahu.

Zdá se vám, že váš mužský často vůbec nechápe, co po něm vlastně pořád chcete? Z lásky k vám by moc rád vyhověl a byl pro vás vždy jednička. Zároveň se ale bojí, aby ze sebe neudělal hlupáka a podpantofláka. Jak to tedy nejlépe zaonačit, aby jste byli spokojení oba?

Rozumné by asi bylo, sepsat si všechny vlastnosti, které od partnera snů očekáváte, a pak to převést do reality. Ideální mužský totiž neexistuje a měly byste si to včas přiznat. A jaké vlastnosti by tedy měl mít ten váš „dokonalý, nedokonalý“ muž?

Ví, po čem toužíte a co vás trápí

Není tak těžké toho docílit. Stačí, když váš partner umí naslouchat a ne pouze poslouchat. To je totiž velký rozdíl. Poslouchat lze metodou dovnitř jedním uchem, ven druhým. Když ale chlap naslouchá, pak si z vašeho citového výlevu, přednášky či zpovědi, opravdu dokáže zapamatovat hodně. Takto získané informace se pak muži v budoucnu skutečně hodí a využije jich. Bude totiž docela dobře vždy přesně vědět, po čem toužíte, co vás trápí a jakých zlozvyků se v zájmu zachování idylického vztahu má raději vyvarovat.

Dovede být také zodpovědný

Muži často trpí rebelskými sklony. Věčně chodí pozdě, důležité věci neustále odkládají, s plněním povinností si hlavu nelámou a vše mají na háku. To vám na nich imponovalo někdy v pubertě, ale teď, ve společném soužití, jsou tyto sklony pro vás nepřijatelné.

I když, někdy ten závan svobodomyslnosti, alespoň na chvíli, chlapům přece jen docela sluší. Takže je třeba hledat chytrolína, který se dokáže na vaše požadavky adaptovat a bezstarostného rebela v sobě probouzí jen občas a ve vhodnou chvíli.

Se vším si umí poradit

Správní chlapi se nevzdávají při první nezdaru, i když cesta k výsledku může být pořádně hořká. Jenže přece vás nenechá, abyste si sama montovalo novou knihovnu. Mužský by zkrátka měl být aspoň trochu manuálně zručný.

A pokud mu tato vlastnost chybí, musí to přebít jiným trumfem. Nahradit ji může svou fantazií a organizačními schopnostmi. Pokud knihovnu nesestaví, ale problém k vaší spokojenosti vyřeší, i to se počítá.

Ve financích má jasno

Většina žen potřebuje u mužů cítit určitou míru finanční jistoty. Platí to i pro emancipovanou ženu, která také touží po určité opoře. Je proto dobré, když muž dokáže nejen peníze vydělat a přispět tak k zajištění rodiny, ale také něco ušetřit na horší časy. Nesmí však být strýček Skrblík.

Není žádný narcis

Chlap má zůstat chlapem, i když je čistě oblečený a umytý. Žádnou ženu totiž neoslní muž, který tráví spoustu času v koupelně a natřásáním se před zrcadlem. Všeho moc škodí a mužský by nikdy zbytečným paráděním a používáním kosmetických přípravků neměl potlačovat svou vlastní osobnost a specifickou vůni. Trochu nenucené elegance a lehký nádech zanedbanosti, to je ten pravý mix, který, nás ženy, dokáže rozpálit.

Dokáže okouzlit nejen svaly

Svaly jsou přitažlivé, ale sexy mozek zdolá většinu překážek. Už jsme si ujasnily, že vlastnosti mužů nemusí být dokonalé, abyste dokázaly být šťastné a spokojené. To platí i o ideálu fyzickém. Ženy nakonec ani tak po fyzické dokonalosti netouží. Menší bříško považují u mužů dokonce za žádoucí. Co je ale vzrušuje nejvíc, je intelekt a všeobecný přehled. Nemusí jít přitom zrovna o vysokoškolského profesora. Chlap si vystačí s přirozenou inteligencí a vtipnou výmluvností.

Jste pro něj jednička

Zřejmě už vám dochází, že každý chlap je vlastně stejný a že v každém dalším vztahu budete za čas řešit to samé, kdo uklidí a nakoupí. A možná i spoustu dalších věcí, takže by to mohlo být i horší. Dokud jste tedy pro něj na prvním místě, raději nic překotně neřešte.

Umí přiživovat lásku

Správný muž umí ženě i po letech soužití dát najevo, že ji vnímá a zajímá ho. Ví, ve kterém okamžiku ji vzít za ruku, kdy projevit rozhodnost a sílu. Potřebujete cítit, že vás stále miluje a slaboši a věčně se podřizující muži vám neimponují. Měli byste se umět i po mnoha letech vzájemně pochválit, ale i jeden druhého rozesmát a stále se na sebe těšit. Pak bude váš vztah i s „nedokonalým“ chlapem neprůstřelný.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden