Moje sladké tajemství

Houbový štrúdl

Suroviny:


  • 1 balíček listového těsta

  • 400 g čerstvých hub s menšími, pevnými kloboučky

  • 4 vejce

  • 150 g anglické slaniny

  • 150 g listového špenátu

  • 5 dl mléka

  • 2 střední cibule

  • 2 žemle

  • strouhanka

  • olej

  • kmín

  • sůl

  • hladká mouka

  • vejce


Postup:

Cibuli a slaninu nakrájené na kostičky opečeme na oleji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme. Nakrájené žemle zalijeme mlékem a necháme odstát. Pak je vymačkáme, přidáme k houbám spolu s rozšlehanými vejci, zahustíme strouhankou.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho houbovou směsí a poklademe překrájenými a spařenými listy špenátu. Vše svineme a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskneme.

Závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do světle hněda.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden