Můj kousek štěstí

Hovězí po burgundsku

Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Potřebujete:

✿ 1 kg hovězího zadního
✿ 100 g slaniny
✿ 1 mrkev
✿ 1/4 celeru
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
✿ 1 bobkový list
✿ 250 g žampionů
✿ 16 malých cibulek
✿ 0,75 l portského vína
✿ olivový olej
✿ hladkou mouku

1. V hrnci na troše oleje osmažte slaninu, přidejte mrkev a celer nakrájené na kusy, nakrájenou cibuli a nechte opékat. Když je zelenina měkká, přidejte plátky česneku a ještě chvíli opékejte.

2. Obsah hrnce přendejte do misky, maso nakrájejte na kostky, obalte je v mouce smíchané s pepřem, do hrnce dolijte olej a maso zprudka opečte. Podlijte portským, přidejte zeleninu, bobkový list, osolte a duste poloodkryté na velmi mírném ohni asi 2 hodiny.

3. Žampiony očistěte a s cibulkami je vložte na plech s pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě při 180° 40 min. 20 minut před koncem vaření je přidejte k masu. Podávejte posypané bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden