Můj čas na kafíčko

Italská minestrone

Suroviny:

3 lžíce olivového oleje

1 velká cibule

3 stroužky česneku

200 g fazolí

1 l zeleninového vývaru

1 konzerva loupaných rajčat

2 lžíce protlaku

2 mrkve, kousek celeru

2 brambory

1 bobkový list

3 nová koření

nať petržele

sůl

pepř

Postup:

Ve větším rendlíku nechte na oleji zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, což vám bude trvat asi 4 až 5 minut. Na poslední chvilku k ní přidejte nadrobno nasekaný česnek. Poté vložte přes noc máčené a slité fazole a zalijte vodou či vývarem.

Prudkým varem vařte 10 minut, poté zakryté mírným varem dalších 30 minut.

Vlijte rajčata i se šťávou a vidličkou je rozmačkejte. Přidejte rajčatový protlak, na kostky nakrájenou mrkev, celer a brambory, bobkový list a podrcené nové koření.

Uveďte do mírného varu a zakryté pomalu vařte dalších 20 minut. Nakonec přidejte nať z petržele (případně tymiánu), podle chuti osolte a opepřete.

Hotovou polévku podávejte s čerstvým pečivem.

Hustá zeleninová polévka je jednou z nejoblíbenějších v italské kuchyni a nahradí klidně hlavní jídlo. Dávají se do ní především fazole, cibule, celer, mrkev a rajčata.

Ale přidat můžete i jinou sezonní zeleninu nbo třeba obíbené těstoviny. Většinou se dělá ve vegetariánské verzi, existují i verze s masem. Záleží tedy opravdu jen na vaší chuti, jakou si dopřejete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden