Jahodová růžová roláda

Chuť a vůně jahod v téhle báječné jemně růžové roládě vás určitě dostane.


Příprava: 40 min (bez chlazení)


Náročnost: x x x


Cena: 115 Kč


Potřebujete:


4 vejce

4 lžíce cukru

2 lžíce oleje

3 lžíce jahodového mléka

7 lžic hladké mouky

1 lžičku kypřicího prášku

špetku soli

Krém:

500 ml smetany ke šlehání

2 balíčky vanilkového cukru

200 g jahod

1 Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a poloviny cukru vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte s druhou polovinou cukru a jahodovým mlékem. Do žloutkové směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Pak zlehka zapracujte sníh.

2 Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 °C 12–15 minut. Čistou utěrku poprašte cukrem, vyklopte na ni upečený plát a opatrně ho srolujte tak, že utěrku zavinete do rolády, a dejte vychladnout.

3 Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Plát rozviňte a potřete po celé ploše krémem. Opatrně zaviňte do rolády a přendejte na podnos. Povrch můžete ozdobit kousky jahod, šlehačkou a před podáváním dejte ještě na hodinu vychladit do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden