Suroviny: 50 g másla 70 g hladké mouky 2 vejce cukr moučka na posypání Na náplň: 150 ml smetany ke šlehání 100 g polotučného tvarohu 400 g jahod
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Do hrnce vlijeme 150 ml vody, přidáme máslo a zahřejeme, aby se rozpustilo.
Poté přivedeme k varu. Když je směs vroucí, odstavíme a nasypeme prosátou mouku. Vše promícháme a vrátíme na sporák. Za míchání zahříváme, dokud těsto nevytvoří hladkoukouli, snadno se odlepující od stěn hrnce.
Necháme vychladnout. Těsto začneme hníst v hnětači a přidáme obě vejce. Hněteme, dokud nebude hladké. Pak ho přendáme do zdobicího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvoříme 15–20 stejně velkých kopečků a pečeme 15–18 minut, dokud nejsou krásně nafouknuté.
Na chvíli vyjmeme plech a do každé bulky uděláme špejlí ze strany malý otvor, kterým uniká vzduch. Vrátíme zpět do vypnuté trouby a s pootevřenými dvířky necháme ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout.
Na náplň si ušleháme smetanu do pevné šlehačky a promícháme s tvarohem. Pak přimícháme polovinu pokrájených jahod. Věnečky rozřízneme na polovinu, naplníme lžící šlehačky s ovocem a zavřeme. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačíme zbytek ovoce.
Suroviny: 50 g čerstvých listů ředkvičky 20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru 30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové) 5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje) 2 stroužky česneku sůl, pepř ...
Suroviny: 50 g čerstvých listů ředkvičky 20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru 30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové) 5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje) 2 stroužky česneku sůl, pepř ...
Grilovat můžete také ovoce a připravit si tak sladkou tečku za grilováním. Můžete ho použít i jako přílohou ke grilovaným sýrům. Potřebujete: ✿ 1/2 ananasu✿ 1/2 melounu✿ 2 banány✿ 1 karambolu✿ 2 kiwi✿ 12 jahod Na marinádu: ✿ 4 lžíce medu✿ 2 lžíce olivového oleje✿ 1 lžíci ...
Grilovat můžete také ovoce a připravit si tak sladkou tečku za grilováním. Můžete ho použít i jako přílohou ke grilovaným sýrům. Potřebujete: ✿ 1/2 ananasu✿ 1/2 melounu✿ 2 banány✿ 1 karambolu✿ 2 kiwi✿ 12 jahod Na marinádu: ✿ 4 lžíce medu✿ 2 lžíce olivového oleje✿ 1 lžíci ...
Grilovaná zelenina je neskutečně chutná. Díky grilování dostane kouřovou chuť a bylinky jí dodají omamnou vůni.Na náplň:1 menší cuketa 1 menší lilek 2 červené papriky 4 čerstvé žampiony 2 snítky rozmarýnu 2 snítky tymiánu 2 snítky oreganasůl, pepřolivový olejPostup:Zeleninu ...
Grilovaná zelenina je neskutečně chutná. Díky grilování dostane kouřovou chuť a bylinky jí dodají omamnou vůni.Na náplň:1 menší cuketa 1 menší lilek 2 červené papriky 4 čerstvé žampiony 2 snítky rozmarýnu 2 snítky tymiánu 2 snítky oreganasůl, pepřolivový olejPostup:Zeleninu ...
Grilovaná zelenina je výborná jako příloha, ale i jako samostatný pokrm. Potřebujete: ✿ 4 papriky (červené, žluté či zelené)✿ 2 lilky✿ 2 cukety✿ 8 rajčátek✿ 4 ks zeleného chřestu✿ 1 cibuli✿ 6 žampionů nebo jiných hub✿ 140 ml olivového oleje✿ 1 lžíci hladkolisté petržele✿ 40 ml ...
Grilovaná zelenina je výborná jako příloha, ale i jako samostatný pokrm. Potřebujete: ✿ 4 papriky (červené, žluté či zelené)✿ 2 lilky✿ 2 cukety✿ 8 rajčátek✿ 4 ks zeleného chřestu✿ 1 cibuli✿ 6 žampionů nebo jiných hub✿ 140 ml olivového oleje✿ 1 lžíci hladkolisté petržele✿ 40 ml ...
Losos je jednou z nejzdravějších ryb. Zároveň ale i nejtučnějších, proto zasytí i opravdové jedlíky.Suroviny:3 až 5 kousků chlazeného lososa1 citron2 lžíce másla3 až 5 snítek tymiánusůl, pepř kvalitní olivový olejPostup:Lososa důkladně osušte papírovou utěrkou, ale ještě ho ...
Losos je jednou z nejzdravějších ryb. Zároveň ale i nejtučnějších, proto zasytí i opravdové jedlíky.Suroviny:3 až 5 kousků chlazeného lososa1 citron2 lžíce másla3 až 5 snítek tymiánusůl, pepř kvalitní olivový olejPostup:Lososa důkladně osušte papírovou utěrkou, ale ještě ho ...
Když stavíte dům vlastníma rukama, samozřejmě průběžně docházejí peníze, síly i trpělivost. Manželé se hádají a někdy i rozvádějí… Stavěli jsme dům. Nikomu bych to nepřála. Za mých mladých let se stavělo svépomocí, prostě kdo měl nohy, ruce a dobré srdce, tak pomáhal. Samozřejmě po práci, o víkendech, o svátcích. Táhlo se to roky. To hlavní dělali manžel se švagrem, najímali
Sin-Čuej, známá jako Lady Dai, je svého času manželkou jednoho z dávných ministerských předsedů z dynastie Západní Chan (vládnoucí v období 202 př. n. l. - 9 n. l.). Po své smrti je mumifikována a ulo
Je půvabná, má vlastní mikroklima a může sloužit jako dekorace i v obýváku. Hlavním rizikem skleněných nádob je zálivka. Nemůže odtékat a bude se hromadit u dna. To by rychle vedlo k zahnívání rostlin. Proto je nutné vytvořit dostatečně vysokou drenážní vrstvu, která vodu pojme a bude chránit kořeny. Potřebuje 3 vrstvy: * Na dno dobře
Řád kartuziánů zakládá svatý Bruno (1027/1030–1101) v letech 1084–1086, ovšem psaná pravidla po sobě nezanechává. Ta sestavuje až opat Gvigo z kláštera v Chartreuse poblíž francouzského Grenoblu v let
Ještě že mám vedle sebe moji nejlepší kamarádku Zdenku. Jsme taková nerozlučná dvojka, která si vždy poradí. Můžu se na ni ve všem spolehnout. Jen občas jsem v úzkých, to když Zdena někam vyrazí. Ona strašně ráda cestuje, nalévá si do duše úžasné zážitky, jak sama říká. No jo, ale pak ji potřebuji a ona si nalévá.
„To je strašné,“ vzlyká Marie Antoinetta. Právě se s manželem dozvěděli, že při velkolepém ohňostroji v Paříži na počest jejich svatby zahynuly desítky lidí. Přitom se na tu velkou slávu připravovalo
Socha Samsona se lvem se uprostřed největšího českobudějovického náměstí odráží ve vodní hladině zdejší historické kašny už téměř tři sta let. Kašna je jednou z největších v zemi a je také symbolem města. Nikdo z návštěvníků Českých Budějovic nemůže minout náměstí Přemysla Otakara II. Leží přece přímo v centru města a navíc je druhým největším čtvercovým náměstím v republice. Ten
Injekce botulotoxinu nemají své místo pouze v estetické medicíně. Čím dál častěji se totiž začínají prosazovat jako efektivní léčba k chronické migréně. Stačí jen vydržet 31 „bodnutí“. Vůbec poprvé
Tiffany & Co. uvádí svou legendární „Modrou knihu“, kolekci Blue Book 2023: Out of the Blue představující nejnovější, každoročně očekávanou kolekci high jewelry reprezentující to nejlepší z nejlep
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Rybí maso je také lehké, zdravé a výživné, s kmínem si velmi dobře rozumí a s bramborovou kaší je to lahůdka. Potřebujete 800 g rybích filet (nebo filé) sůl drcený kmín mletou sladkou papriku
Přinášíme vám sadu tipů a rad od našich naniček, které se v kuchyni uměly otáčet. Česnek Chcete-li zmírnit ostrost česneku, můžete ponořit stroužky do studené vody. Když vám zbude oloupaný česnek, brzy se zkazí, ale vyhodit ho je škoda. Naložte stroužky do olivového oleje. Budete tak mít stále po ruce čerstvý česnek a získáte i
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.