Moje sladké tajemství

Jahodové větrníčky

Suroviny:  50 g másla  70 g hladké mouky  2 vejce  cukr moučka na posypání Na náplň:  150 ml smetany ke šlehání  100 g polotučného tvarohu  400 g jahod

Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Do hrnce vlijeme 150 ml vody, přidáme máslo a zahřejeme, aby se rozpustilo.

Poté přivedeme k varu. Když je směs vroucí, odstavíme a nasypeme prosátou mouku. Vše promícháme a vrátíme na sporák. Za míchání zahříváme, dokud těsto nevytvoří hladkoukouli, snadno se odlepující od stěn hrnce.

Necháme vychladnout. Těsto začneme hníst v hnětači a přidáme obě vejce. Hněteme, dokud nebude hladké. Pak ho přendáme do zdobicího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvoříme 15–20 stejně velkých kopečků a pečeme 15–18 minut, dokud nejsou krásně nafouknuté.

Na chvíli vyjmeme plech a do každé bulky uděláme špejlí ze strany malý otvor, kterým uniká vzduch. Vrátíme zpět do vypnuté trouby a s pootevřenými dvířky necháme ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout.

Na náplň si ušleháme smetanu do pevné šlehačky a promícháme s tvarohem. Pak přimícháme polovinu pokrájených jahod. Věnečky rozřízneme na polovinu, naplníme lžící šlehačky s ovocem a zavřeme. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačíme zbytek ovoce.

Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden