Můj kousek štěstí

Jak si užít Den dětí?

Dovádění v zábavním parku, návštěva zoo, či výlet za dobrodružstvím?

Zemi plnou her, zábavy, stromů, zvířat a fantazie najdete na mnoha místech naší vlasti. Budou se tam skvěle bavit nejen děti, ale určitě si najdete zábavu i vy.

Parníkem po Vltavě

Návštěvy zoologické zahrady se děti nenabaží nikdy. Pražská zoo nabízí mnoho nevšedních zážitků, můžete se tu projet také nejkratší lanovkou u nás, podívat se do Botanické zahrady hned vedle nebo se projít Trojským zámkem. Každopádně byste v zoo neměli minout koně Převalského nebo tasmánské čerty.

Výlet do hlavního města si můžete zpestřit plavbou parníkem po Vltavě, která je nejen pro děti velkým zážitkem. Pokud máte rádi historii a hračky, směřujte do Benátek nad Jizerou, kde je jejich rozsáhlé muzeum. Tady si přijdou na své holky i kluci.

Okolí je přímo stvořené pro výlety pěšky či na kole – můžete zamířit na zříceninu hradu Dražice anebo se nechte vést naučnou stezkou Krajinou Rudolfa II., která vede podél Jizery do Brandýsa nad Labem. Najdete tu i pohádkovou zemi Mirakulum v Milovicích.

Hurá do Babylonu!

Zábavní park Babylon v Liberci si děti zamilují. Zdejší aquapark nabízí skvělou vodní zábavu. Kouzlí tu laserová show provázená hudbou a zvídavé duše mohou prozkoumat zákoutí jeskyní s akvárii. Pro zvídavé duše tu je IQpark, kde si můžete vyzkoušet fakírovo lůžko.

Pokud milují vaše děti pohádky, navštivte Muzeum čertů v Úštěku. Za pozornost stojí zejména sklepení ovládané satanáši. Má několik pater, spletité chodby a temná zákoutí.

Je ručně vytesané ve skále pod hradem. Vedle muzea najdete restauraci zvanou Pekelna, kde se po zážitku posilníte.

Pokud si chcete užít příjemnou procházku za zvířátky, zoopark v Chomutově vedle Kamencova jezera vás určitě nadchne. V jeho areálu najdete i skanzen Stará Ves se statkem, rybníkem, větrným mlýnem, kapličkou a roubenkou.

Do hvězdárny či za mamuty?

Zvídavé děti milují hvězdy nad hlavou. Návštěva planetária bude pro ně skvělým tipem. Jedna z nejvýznamnějších a nejmodernějších hvězdáren leží v Brně na Kraví hoře.

Je největším 3D planetáriem ve střední Evropě. Obklopí vás tu svět úžasných objevů, z nichž se vám zatočí hlava. A pokud máte doma dítka, které přitahují tvorové vyhynulí, vydejte se s nimi do Pavlova, kde leží Archeopark.

Nachází se přesně v místě, kde leželo sídliště lovců mamutů. Můžete se vydat po jejich stopách díky archeostezce. Je to 3,5 kilometru dlouhá trasa mezi Pavlovem a Dolními Věstonicemi.

Provede vás po 5 nejvýznamnějších archeologických lokalitách lovců mamutů. Uvidíte třeba i místo, kde se našla slavná Věstonická venuše.

Strašidelný hrad a peklo

V Chlumci nad Cidlinou najdete zábavní Fajnpark pro celou rodinu. Byl vybudován v bývalém vojenském prostoru. Tvůrci mysleli na všechny věkové kategorie, takže se tu nebude nudit nikdo.

Fajnpark je největší trampolínové centrum v Česku, říká se mu Hopsálkov. Dále tu najdete písečná hřiště, Dinoprales plný pohybujících se a řvoucích prehistorických ještěrů, můžete se vydat na procházku Zvířátkovem a Kozovem. Nedaleko u Hlinska v obci Čertovina leží další zajímavá atrakce, světový unikát Peklo Čertovina.

A pokud jste fanoušky westernů, pak zamiřte do Šiklova mlýna u Zvole. Zábavu i odpočinek tu najdou děti i dospělí. Kromě westernové vesničky tu na vás čeká strašidelný zámek Draxmoor.

V něm se můžete bát oživlého hřbitova, pekla s čertem, perníkové chaloupky. A ti, kteří se nezaleknou ničeho, mohou vyzkoušet strašidelnou noční prohlídku.

Dopřejte dětem Hopsárium

Úžasný park plný zážitků najdete u Orlické přehrady. Říká se mu Zeměráj. Více než sto různých her, hlavolamů a dobrodružných aktivit je vytvořeno tak, aby se do hry zapojila celá rodina.

Objevíte tu vesnici z raného středověku obklopenou pastvinami, kde si můžete vytočit nádobu na hrnčířském kruhu, příst, tkát nebo mlít mouku. Dále tu na vás čeká kilometr dlouhá stezka naboso – vede přes les, louku, skály, pole, balvany, potok a dotvořená je různými přírodními materiály, jako jsou šišky, oblázky, jehličí, písek.

A dětem se bude určitě líbit dětská vesnička Hrejkov. Pro malé děti jsou ovšem nejoblíbenější Hopsária.

Po naší zemi jich najdete už poměrně hodně. V jižních Čechách je v Českých Budějovicích a Lipně nad Vltavou, kde najdete i stezku v korunách stromů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden