Můj čas na kafíčko

Slovenské lázně plné relaxace

Vyrazte na Slovensko potěšit ducha, uzdravit tělo a dopřát si i zajímavé kosmetické a wellness procedury.

Kde strávit sychravý podzim? Samozřejmě nenajdete lepší místo, než jsou slovenské lázně, kam se sjíždějí návštěvníci z celého světa. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší lázně, kde si perfektně odpočinete a kde se o vás postarají při wellness i ryze lázeňských procedurách.

Rajecké Teplice s vodním světem

Mezi nejoblíbenější lázně patří Rajecké Teplice, které se soustředí na léčbu onemocnění centrálního nervového systému, Parkinsonovy choroby nebo degenerativních onemocnění svalových nervů.

Rajecké Teplice se navíc staly prvními lázněmi na Slovensku, které vybudovaly moderní vodní svět s vnitřními i venkovními termálními bazény a saunový svět. Pyšní se i úžasnou relaxační odpočívárnou.

Slunečné lázně Dudince

Mají několikanásobnou léčivou sílu. K léčbě se využívá minerální voda, která patří mezi nejvzácnější vody na světě a zároveň je dvakrát léčivější než známá voda ve vyhlášených francouzských lázních Vichy. Zároveň se zde lidé léčí i sluncem, neboť se tato oblast může pochlubit nejvyšším počtem slunečných dní v roce.

Do Piešťan za věčným mládím

Lázně Piešťany patří už více než sto let k předním evropským lázním v léčbě revmatismu, rehabilitaci pohybového aparátu a taktéž nervového systému. Při procedurách je využíváno hlavně sirné bahno a termální minerální voda.

Minerální voda se používá na vanové, perličkové i vířivé a uhličité koupele. Bahenní koupele ke všemu prospívají nejenom vašemu zdraví, ale také kráse. Hned budete vypadat o pár let mladší.

Bardejovské Kúpele vás dokonale zkrášlí

Lázně Bardejovské Kúpele se specializují na nemoci trávicího ústrojí, nemoci horních a dolních cest dýchacích a celkovou vyčerpanost. Patří vůbec k těm nejkrásnějším lázním na Slovensku. Zároveň samotné město Bardejov je historicky a kulturně bohaté město, kde je stále co podnikat.

Dokonce dvakrát zvítězilo v soutěži o Nejkrásnější město Slovenska. Lázeňský komplex čítá hlavní Lázeňský dům s Balneoterapií a lázeňskou poliklinikou.

Jejich součástí je i nádherný lesopark a pěší zóna, letní koupaliště s vyhřívanou vodou, minigolf, kyslíková dráha a taktéž turistické a cyklistické stezky. Najdete zde i moderní Wellness a Spa centrum a beauty studio vybavené těmi nejmodernějšími přístroji.

Kúpele Vyšné Ružbachy s bohatou historií

Termální lázně Kúpele Vyšné Ružbachy mají hned čtrnáct minerálních pramenů, které příznivě působí na lidský organismus.

Jsou obklopeny dvěma národními parky a jejich historie sahá až do roku 1595. Léčí se zde pacienti s nemocemi pohybového a oběhového ústrojí, s metabolickými poruchami nebo nemocemi močového ústrojí a ledvin.

Trenčianské Teplice léčí pohybový aparát

Trenčianským Teplicím se přezdívá „Perla Karpat“. Leží v malebném a tichém údolí uprostřed smíšených lesů Strážovských vrchů. Léčba je zde založena hlavně na využívání přírodní sirné termální vody. Místní procedury se specializují na léčbu a prevenci nemocí pohybového aparátu.

Lázně Podhajská ukrývají skutečný unikát

Lázně a koupaliště Podhajská jsou moderním komplexem rozprostírajícím se v Nitranském kraji, v okrese Nové Zámky. Místní termální voda je podobná Mrtvému moři, obsahuje však desetkrát méně soli.

Přesto má protizánětlivý, prokrvovací a čisticí efekt. Lázně Podhajská jsou jedním nejnavštěvovanějších turistických míst na Slovensku. Léčí se zde lupénka, revma i astma.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden