Můj kousek štěstí

Stezky v korunách stromů

vystoupejte až do oblak a pokochejte se kouzelnou podzimní přírodou.

První stezka se u nás objevila před jedenácti lety, dnes už jich máme celou řadu. Je to skvělý zážitek pro malé i velké. Navíc se i mnohé dozvíte o naší překrásné přírodě.

Prozkoumejte Království lesa

Stezka korunami stromů Lipno byla první takovou atrakcí u nás. První návštěvníky přivítala v létě 2012. Stezku najdete v blízkosti Lipenského jezera a stala se symbolem Lipna nad Vltavou.

Najdete na ní 12 adrenalinových sekcí pro děti a jeden z nejdelších suchých toboganů v Čechách. Nádherný výhled tu je na jezero a šumavskou přírodu, Novohradské hory a vrcholky rakouských Alp. Tento zážitek vám bude odměnou za vystoupání po 675 metrů dlouhé lávce až do výšky 40 metrů.

Ke stezce se můžete dopravit lanovkou, nebo pěšky po turistické trase. V blízkosti najdete ale další zajímavou atrakci. Království lesa. Čeká v něm lesní hřiště, kde se děti vyskotačí.

Stojí za to se projít také šumavskou přírodou, která je právě teď kouzelně barevná. Zkuste třeba naučnou stezku Boubínský prales.

Parádní tobogan

Obcí Dolní Morava pod Králickým Sněžníkem vedla kdysi hranice mezi Čechy a Moravou. Nejpřitažlivějším místem tu je 55 metrů vysoká Stezka v oblacích s úžasným výhledem na hory. Leží poblíž horní stanice lanovky Sněžník.

Objevíte tu mnoho atrakcí, jako je odpočinková síťová kapka, tobogan nebo rukáv. Rukávem si můžete zkrátit cestu z jednoho patra lávky do druhého. Kapka na samém vrcholu stezky poškádlí vaši odvahu a pro milovníky dobrodružství je tu parádní tobogan.

Vyrazit sem můžete lanovkou nebo si vyberte jednu z pěti různých tras, jimiž se dostanete ke stezce pěšky či i na kole. V okolí najdete mnoho míst, kam vyrazit za zábavou, a na své si tu přijdou děti i dospělí.

Navštívit můžete Pískový svět, Mamutíkův vodní park, Lesní zážitkový park nebo pohádkovou Stamichmanovu stezku. Pravé dobrodružství zažijete na Mamutí horské dráze.

Zaječí trampolína čeká!

Tato stezka korunami stromů vznikla na okraji Janských Lázní v srdci Krkonošského národního parku. Vyhlídková věž je vysoká 45 metrů, po trase mezi korunami ujdete 1 511 metrů a dolů se můžete projet toboganem. Stezka je zajímavá tím, že vás zavede i do podzemní části lesa.

Na vlastní oči tam uvidíte spletitý kořenový systém krkonošského lesa. Do korun stromů se tu podívají i návštěvníci s handicapem, stezka je bezbariérová. Novinkou tu je Emilův lesní svět, kde si na své přijdou hlavně děti.

Zaječí trampolína, medvědí lezecká stěna či pavoučkův domeček jsou součástí této atrakce. A pokud zatoužíte po jiné pěkné vyhlídce do kraje, projeďte se slavným Černohorským expresem, což je lanovka na Černou horu. I ta vám nabídne mnoho krás.

Himálajský chodník

Stezka mezi stromy Valaška stojí u horní stanice lanové dráhy na Pustevnách. Její součástí je rozhledna vysoká 22 metrů, Za dobrého počasí z ní dohlédnete až na Jeseníky a Velkou Fatru. Součástí stezky je skleněná vyhlídková plošina a 150 metrů dlouhý zavěšený „himálajský“ chodník.

Skleněná vyhlídka ve vás vzbudí pocit, že stojíte ve vzduchu, je to nezapomenutelný zážitek. Na stezce se dozvíte také mnoho zajímavostí o přírodě Beskyd. Pokud se vydáte na výlety po okolí, měli byste navštívit slavnou horu Radhošť, královnu Beskyd.

A pokud se chcete pořádně vyřádit vy i vaše ratolesti, musíte zavítat do Tarzanie. Nachází se v obci Trojanovice pod dolní stanicí lanovky na Pustevny. Tady vás čekají trampolíny, lezení po síti, velká houpačka i třeba jízda na kladce. Na své si přijdou děti i dospělí.

Pohrajte si s lanky!

Lanový park neboli 3D bludiště v korunách stromů leží v Oseku. Zabaví se v něm dospělí i děti. Bludiště má dvě trasy. První patro je nižší a jednodušší, troufnou si sem i aktivní důchodci.

Ve druhém patře najdeme 10 dobrodružných úseků. V roce 2018 se lanový park dočkal rozšíření až nad zdejší rybník.

Druhou zajímavostí v okolí je naučná stezka přírodou, kde se dozvíte mnoho přírodních a historických zajímavostí. Stezka je dlouhá 7 km a má dva okruhy. První vede Oseckým lesem, druhý prochází krajinou bukových lesů a je pro zdatnější turisty.

Mezi největší zajímavosti stezky patří Salesiova výšina, přírodní rezervace Vlčí důl a  největší hradní zřícenina v Čechách – hrad Rýzmburk. Nejznámějším historickým objektem tohoto kraje je zámek v Duchcově, a to pro svou vyhlášenou knihovnu a slavného Casanovu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden