Jehněčí s citronem a salátem

Do salátu se skvěle hodí mangold, kadeřavá kapusta či špenát, které obsahují vitamin K a C, vlákninu a kyselinu listovou.

Ingredience:

8 ks jehněčích kotletek

sůl a pepř mletý

170 g řeckého jogurtu

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

půl hrsti petrželky

Salát

1 ks mangoldu či špenátu

1 ks cibule

1 hrst piniových oříšků

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce medu

3 ks citronu

Postup:

Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou stran ogrilujte, asi 5 minut z každé strany.

Mangold zbavte tuhého řapíku, pokrájejte a spařte. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte s jemně nakrájenou cibulí.

Na pánvi nasucho opražte 1 hrst piniové oříšky a vmíchejte do salátu. Z oleje, medu a šťávy z 1 citronu umíchejte zálivku a promíchejte. Podávejte se s nakrájenými kousky citronu.

reklama
reklama

Komentáře