Moje šťastná hvězda

Jemný krém z červené řepy

V sychravých dnech zahřeje, zasytí a ještě si na něm pochutnáte. Připravený je navíc raz dva.


Suroviny:


3 větší červené řepy


2 velké brambory


2 stroužky česneku


1,5 l zeleninového vývaru


1 cibule


rostlinný olej


sůl, pepř 


120 g bílého jogurtu


1 lžička mletého kmínu


1 lžička nastrouhaného křenu


Postup:


V hrnci si rozpalte olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte dvě až tři minuty.Nyní je čas přidat na menší kostky oloupanou a nakrájenou řepu a také oloupané brambory. Vše zalijte vývarem a duste přibližně 25 minut.  


Než bude polévka hotová, připravte si jogurtový dip. Jogurt smíchejte s lžičkou mletého kmínu a křenem a nechte chvíli uležet v lednici.  Jakmile budou řepa a brambory měkké, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Polévku podle chuti osolte a opepřete, pepř se rozleží. Ozdobte ji vychlazeným jogurtovým dipem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden