Jogurtová bábovka

Tahle nadýchaná bábovka se na jazyku jen rozplývá a určitě vás nadchne. Skladujte ji raději v lednici.


Příprava: 65 min


Náročnost: x x


Cena: 80 Kč


Potřebujete:


400 g polohrubé mouky


200 g cukru


100 g másla


1/2 hrnku vody


3 vejce


1 velký bílý jogurt


prášek do pečiva


Poleva:


50 g bílé čokolády


60 g bílého jogurtu


citronová šťáva


1. Žloutky vyšlehejte s cukrem a pak do nich vmíchejte změklé máslo, horkou vodu a jogurt. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.


2 Mouku prosejte s práškem do pečiva a vmíchejte do připraveného základu. Vše společně dobře propracujte a nakonec opatrně po částech vmíchejte sníh. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě při 180º C asi 40 minut dozlatova.


3 Mezitím připravte polevu. Čokoládu nalámejte na kousky a rozehřejte na vodní lázni. Pak do ní vmíchejte jogurt a trochu citronové šťávy. Polevou ozdobte hotovou bábovku.

reklama
reklama

Komentáře