Královsky pečený roastbeef 

Suroviny:


  • 600 g vysokého roštěnce

  • 150 g kečupu

  • 150 ml olivového oleje

  • sůl a čerstvě namletý pepř


Postup:

Roštěnec očistíme, vrchní blánu nařízneme na kostičky. Potřeme kečupem a olejem a necháme nejméně 24 hodin marinovat.

Troubu předehřejeme na 140 °C. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu kontrolujeme vpichovacím teploměrem).

Vyjmeme a necháme maso ještě 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky a podáváme s kečupem nebo jen tak samotné.

Trik je v tom, koupit kvalitní hovězí vysoký roštěnec a pak ho upéct dorůžova.

reklama
reklama

Komentáře