Křenová omáčka s bramborami

Silnou křenovou omáčku ocení každý, kdo má rád pikantní jídla. Nejčastěji se podává s brambory a plátkem hovězí plece či krku.


Suroviny:


1,3 kg hovězí plece či krku


150 g másla


120 g hladké mouky


1,5 l hovězího vývaru


500 ml smetany ke šlehání


350 g čerstvého nastrouhaného křenu


krupicový cukr dle chuti


sůl a pepř


Postup:


Očištěné maso vařte 1,5 hodiny ve vroucí vodě. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a promíchejte. Zalijte vývarem, polovinou smetany, osolte a opepřete. Vařte 20 minut.


Do omáčky přidejte půlku nastrouhaného křenu a dochuťte podle libosti cukrem. Dolijte zbytek smetany a zjemněte máslem. Stáhněte a přidejte zbytek křenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden