Křupavé masové taštičky

Taštičky plněné mletým masem se hodí do polévek i jako předkrm.


Suroviny:


500 g hladké mouky


sůl, pepř


olej


300 g mletého vepřového či hovězího masa 


2 hrsti čínského zelí 


2 stroužky česneku 


1 lžička mletého zázvoru 


1 lžíce rýžového octa


Postup:


Mouku smíchejte se 300 ml vroucí vody, solí a přidejte lžičku oleje. Promíchejte, vytvarujte těsto a nechte 10 minut odležet.


Čínské zelí vhoďte do mixéru. Mleté maso smíchejte s vyždímaným zelím a přidejte rýžový ocet, sůl, pepř, prolisovaný česnek a mletý zázvor.


Těsto rozválejte a vykrajujte z něj kolečka. Každé kolečko naplňte masovou směsí a uzavřete. Na oleji si knedlíčky usmažte, pak k nim přilijte trochu horké vody a nechte je 10 minut dusit.


Něco navíc


Asijské národy tyto plněné taštičky namáčejí do sójové omáčky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden